درمان تعریق
درمان تعریق یکی از دغدغه های امروزی افراد است که از تعرق زیاد رنج می برند و به دلیل عدم آگاهی از نشانه های بیماری خود به نام ” هیپر هیدروز” و یا تعریق بیش از حد، اقدام به استفاده از انواع داروهای نامناسب و روش های ناکارآمد می کنند. تعریق در حقیقت وظیفه کنترل حرارت بدن را به عهده دارد و این مساله که تعریق باعث سم زدایی بدن می شود، یک تعریف غلط در میان مردم می باشد و بسیاری از مردم به همین دلیل به سراغ روشهای درمان تعریق بدن خود نمی روند و شاید هیچ گاه از بیماری خود آگاه نخواهند شد.
انواع تعریق
عرق کردن مهم ترین راه از دست دادن گرمای بدن است. برخی تعریق ها بر اثر بیماری و برخی دیگر به دلیل افزایش سلسله عصبی بدو به نام سمپاتیک هستند. جهت درمان تعریق، آگاهی از نوع عرق کردن امری ضروری است.
تعریق ثانویه
در نوع تعریق ثانویه، عرق کردن به دلیل برخی بیماری هایی مانند پرکاری تیروئید، دیابت و یا چاقی بیش از حد و استفاده از انواع داروها رخ می دهد که درمان چاقی می تواند به آن کمک کند.. این نوع تعریق تفاوتی در قرار گرفتن بدن در وضعیت خواب یا بیداری نداشته و درمان تعریق متفاوتی دارد.
- درمان تعریق ثانویه
درمان ثانویه با درمان علت بیماری رفع می گردد، همچنین در برخی موارد می توان با تجویز انواع داروهای ضدعرق، اضطراب، تزریق بوتاکس و جراحی به درمان ثانویه پرداخت.
تعریق اولیه
در تعریق اولیه فرد، بیماری خاصی که سبب تعریق شود وجود ندارد، بلکه به صورت ارثی، همانند برخی از افراد خانواده که علائمی از تعریق بیش از اندازه دارند، از زمان بلوغ و نوجوانی شروع به تعریق آغاز می گردد که این نوع از تعریق درمان تعریق متفاوتی نیز دارد. این نوع از تعریق در سنین پایین و حتی در خردسالی نیز وجود دارد و بهتر است جهت درمان از همان ابتدا اقدامات لازم را به عمل آورد.
- درمان تعریق اولیه به روش پوشاندن سطح غده:
یکی از روش های درمان تعریق این است که مانع از خارج شدن عرق تولید شده از درون غده شویم. در این روش، ماده ای مثل آلومینیوم کروئود سطح غده را پوشش می دهد. این ماده را برای درمان، بر روی مناطقی که تعرق زیاد دارد مانند کف دست ها می زنند، حداکثر زمان در این روش نزدیک به ۲۳ ساعت است.
- درمان تعریق اولیه به روش الکتروفورز:
یکی دیگر از انواع روش های درمان، استفاده از روش الکتریسیته می باشد. در این روش، بیمار تا یک هفته مشکل تعریق را نخواهد داشت.
- درمان تعریق اولیه به وسیله بوتاکس:
تاثیر درمان تعریق در دو روش قبلی بسیار کوتاه است ولی در روش استفاده از بوتاکس، می توان آن را تا ۶ ماه کنترل کرد. استفاده از این روش به طور مکرر سبب کم تر شدن اثر درمان در دوره های بعدی خواهد شد.
درمان تعریق و بیماری سمپاکتومی
یکی از بیماری هایی که نیازمند استفاده از روش های درمان تعریق است، سمپاکتومی است. این بیماری ناشی از افزایش تحریک پذیری و یا افزایش فعالیت بخشی از سلسله عصبی بدن به نام سمپاتیک می باشد که بسیاری از اعمال غیر ارادی بدن را مانند عرق کردن تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین لازم است بدانیم آیا فرد بیماری سمپاکتومی دارد یا خیر؟
درمان های بسیاری برای این بیماری مطرح شده اند که هیچیک به اندازه روش جراحی قطعی نیست. انجام جراحی یکی از موثرترین روش ها برای درمان تعریق است. این روش به صورت دایمی صورت می گیرد و در افزایش کیفیت زندگی بیمار تاثیر بسیار زیادی دارد.
درمان تعریق با جراحی سمپاکتومی
درمان تعریق را با استفاده از جراحی سمپاکتومی می توان به صورت دایم انجام داد، با توجه به اینکه اعصاب سمپاتیک مسئول تعریق زیر بغل و کف دست است، این روش با جراحی و ورود به قفسه سینه، توسط چند برش بسیار کوچک بین ۲ تا ۵ میلی متر انجام می گردد. پس از یافتن محل دقیق عصب، آن عصب ها قطع خواهند شد و درمان قطعی صورت خواهد گرفت. در این روش بیمار به استراحت بین ۲ تا ۳ روز نیازمند است. این روش عارضه ای ندارد.
امروزه جراحی سمپاکتومی یکی از موفق ترین روش های درمان تعریق در جهان به شمار می رود که به دلیل عوارض بسیار کم و دایمی بودن آن توانسته است تاثیر بسیار زیادی در کیفیت زندگی بیماران بگذارد.
برای درمان تعریق و درمان تیروئید می توانید با رزرو نوبت ویزیت و مشاوره تخصصی از طرف دکتر هاشم موذن زاده، از طریق این سایت اقدام نمایید.
روش های طبیعی درمان تعریق
این نوع روش درمانی مخصوص کسانی است که به دنبال درمان بیماری خود با روش های درمان طبیعی هستند که برای افراد با توجه به خصوصیات جسمانی آنها متفاوت می باشد. از جمله مهمترین و اثر بخش ترین روش ها استفاده از ترکیباتی مانند جوشانده گیاه مورد و گلاب، استعمال موضعی خرمای سبز و کال، مالیدن ترکیب پودر نخود خام، مورد، گلنار فارسی و پوست انار بر نقاط تعریقی بدن، استفاده از حنا در قسمتی که تعریق زیاد دارد، استفاده از گیاه رزماری، استفاده از ترکیب گل محمدی، کندر، اقاقیا، مازو و گلنار فارسی، نوشیدن دم کرده برگ گردو و دم کرده گل مریم به همراه عسل و استفاده از کپسول و یا دم کرده گیاه برنجاسپ می باشد.
درمان تعریق با دارو
در این روش دکتر متخصص با توجه به معاینات انجام شده بر روی بیمار برای وی داروهایی از ترکیبات آنتی کولینرژیک مانند دیتروپان، روبینول، کاجنتین در وعده ها و دوزهای مختلف تجویز می کند. دیگر روش های استفاده از دارو درمان های موضعی می باشد که در این روش از ترکیباتی که معمولا حاوی الومینیم هگزاهیدرات هستند استفاده می شود. این ترکیبات بعد از استفاده بر روی پوست وارد کانال های غدد عرقی شده و مثل اسفنج آب را جذب می کنند و به این ترتیب مسیرهای خروج عرق بسته می شوند و تعریق در آن ناحیه کاهش می یابد. بهترین زمان برای استفاده از این ترکیبات در هنگام خواب و هنگامی که پوست بدن خشک می باشد است. و در هفته نیز بیش از یک یا دو بار نباید استفاده شود.
درمان تعریق به وسیله دستگاه های پزشکی دستی
این روش درمان تعریق بسیار جدید می باشد و به تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا نیز رسیده است. این روش به این صورت می باشد که پزشک متخصص امراض پوستی، در یک یا چند جلسه به وسیله دستگاهی که انرژی الکترومغناطیسی از خود ساتع می کند غده های تولید کننده عرق را از بین می برند. این روش تنها برای درمان تعریق زیر بغل استفاده می شود چون که این قسمت از بدن دارای چربی کافی برای محافظت از خود می باشد. این روش درمان برای تعریق در قسمت کف پا مناسب نمی باشد.